Al contingut principal

Detall notícia

  • Inauguració de la nova seu d'Epson Ibérica a Sant Cugat
  • Inauguració de la nova seu d'Epson Ibérica a Sant Cugat
  • Inauguració de la nova seu d'Epson Ibérica a Sant Cugat

16 de febrer 2017 Economia

Epson Ibérica inaugura la seva nova seu corporativa de més de 3.000 metres quadrats a Sant Cugat

L’alcaldessa diu que l’aposta de la multinacional japonesa enforteix la ciutat com a corredor d’innovació d’alta tecnificació i generador d’ocupació.


Aquest matí Epson Ibérica ha inaugurat la seva nova seu corporativa a Sant Cugat. Les noves instal·lacions, de més de 3.000m2 i en què la companyia ha realitzat una inversió de més de 2 milions d’euros, compten amb un espai renovat Experience Room concebut com un hub tecnològic de 600m2, des d’ on la firma vol facilitar l’accés dels clients i usuaris als seus últims desenvolupaments.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, els ha donat la benvinguda, agraint l’aposta “d’Epson per Sant Cugat, una ciutat que compta amb un ecosistema d’innovació. Aquest ecosistema ens posiciona com una àrea clau amb alt nivell de tecnificació i generació d’ocupació”.

Conesa ha destacat també les singularitats de Sant Cugat que “ens permeten exercir una posició capdavantera pel que fa la generació d’ocupació i la tecnificació”. Actualment Sant Cugat té una taxa d’atur del 7% i genera més de 10.000 llocs de feina més de la seva població activa.

Justament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha presidit la inauguració, ha posat Sant Cugat com exemple a seguir: “Aquestes dades ens indiquen que Sant Cugat marca el camí a seguir en el futur del país”.

L’esdeveniment ha comptat amb l’assistència de més de 200 personalitats, com el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio; i el cònsol general del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe.   

Epson, empresa líder i d’avantguarda

Aquest trasllat a Sant Cugat respon a la posada en marxa del pla Epson 25, una estratègia global definida amb l’objectiu de reforçar el creixement de la companyia en àrees punteres com l’Internet of Things, la impressió per injecció de tinta, la robòtica, la tecnologia wearable o la realitat augmentada, entre d’altres.  La visió Epson 25 contempla un ambiciós pla per a ocupar un rol destacat al sector 4.0 i duplicar els beneficis a nivell mundial l’any 2025, en una nova era connectada de persones, coses i informació en què Catalunya i Espanya tindran un paper destacat.

La gran capacitat d’innovació tecnològica d’Epson és un aspecte distintiu del grup japonès, que ha portat la marca a realitzar importants avenços en àmbits que van molt més enllà de les tradicionals impressores. Tot això explica que el grup compti amb més de 50.000 patents en vigència i sigui capaç de registrar 5.000 noves patents cada any.

 

Així, des de la fabricació de la primera impressora de temps per als Jocs Olímpics de Tòquio de l’any 1964, fins a liderar la creació dels primers robots industrials – ara fa 30 anys–, dissenyar projectors tàctils interactius, llançar al mercat smartglasses amb aplicacions revolucionàries, o crear impressores 3D que a curt termini marcaran un punt d’inflexió en els actuals processos de fabricació; Epson s’ ha posicionat com una companyia líder en solucions tecnològiques a l’avantguarda, amb un disseny eco-sostenible, per reduir al màxim la petjada mediambiental al llarg de tot el seu cicle de

Top