Al contingut principal

Detall notícia

  • Lliurament diplomes participants a la segona Marató de l’Estalvi Energètic per a destinar-los contra la pobresa energètica
  • Presentació dades segona edició Marató de l’estalvi energètic

16 de març 2017 Medi ambient

L’Ajuntament aconsegueix 12.000 euros amb la Marató de l’estalvi energètic per a destinar-los contra la pobresa energètica

Durant tot el mes de febrer deu equipaments municipals han pres mesures per rebaixar les factures de llum, aigua i gas.


Sant Cugat ha tancat amb èxit la seva segona participació a la Marató de l’Estalvi Energètic per a la lluita contra la pobresa energètica. Durant tot el mes de febrer ha aconseguit rebaixar la factura ambiental –llum, aigua i gas- de 10 edificis municipals amb un estalvi econòmic aconseguit de 12.000 euros.

Aquests diners es destinaran a fer reformes de manteniment en domicilis de persones amb vulnerabilitat social i que tinguin risc de patir pobresa energètica. El pla inclou reformes com arreglar dipòsits d’aigua dels lavabos, canviar escalfadors d’aigua i aïllar finestres, entre d’altres.

Concretament, els estalvis aconseguits en els 10 edificis de Sant Cugat que hi han participat són els següents:

  • Llum: en consum d’electricitat, s’ha estalviat un 21,9% (36.474 kWh estalviats) de la factura energètica.
  • Aigua: s’ha estalviat un total de 282.000 litres, que representa un 18% del total.
  • Gas: l’estalvi generat ha estat del 25,5% (8.471 m3 estalviats).

Aquest migdia ha tingut lloc a l’Ajuntament el lliurament dels diplomes de participació als representants de la desena d'equipaments (Casa Mònaco; escoles Pi d’en Xandri, Pins del Vallès i Turó de Can Mates; casals Mira-sol i Torreblanca; Pavelló de Valldoreix;  ZEM Jaume Tubau; Conservatori-Escola Municipal de Música i Teatre-Auditori) que han format part de la Marató. L’acte ha comptat amb la presència de la tinent d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Els resultats de la primera edició

En la primera edició de la Marató d’Estalgia, Sant Cugat va estalviar l’any passat 5.553,01 euros que van servir per ajudar a pagar factures de serveis, calefacció principalment, de llars que tinguin dificultats econòmiques. En total es van beneficiar del pla 18 persones, a qui se’ls va pagar un total de 200 euros de rebuts de serveis.

Una iniciativa que creix

La segona edició de la Marató d’Estalvi Energètic ha crescut en nombre d’ajuntaments adherits: s’ha passat de 4 a 12 ajuntaments participants. En total en aquesta edició els 12 ajuntaments han generat un estalvi econòmic de 81.500 euros.

Top