Al contingut principal

Detall notícia

  • Control d'accés per a personal de l'Ajuntament
  • Espai de joc infantil a l'OAC

19 de setembre 2017 Ple municipal

L’Ajuntament implantarà un salari mínim de 1.100 euros en la contractació pública directa i indirecta

El ple també aprova una moció per oferir un servei de cura d’infants en alguns actes institucionals per afavorir la participació.


El ple municipal celebrat aquest dilluns ha aprovat una moció que acorda aplicar un salari mínim de referència de 1.100 € en la contractació pública directa i indirecta que faci l’Ajuntament.

El text remarca que “aquesta mesura també és una eina que potenciaria la dignificació del treball disminuint la precarietat laboral i les situacions de vulnerabilitat i/o iniquitat social” i recorda que moltes administracions han realitzat estudis per saber el salari necessari per viure dignament en un determinat entorn, que a l'Àrea Metropolitana de Barcelona és d'uns 1.048 €, al Vallès Occidental d’uns 1.071 € i a Sant Cugat s'estima en uns 1.100 €”.

La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C’s, que hi ha votat en contra.

Servei de cura d’infants en actes institucionals

El ple també ha aprovat una moció institucional per crear un servei de cura d’infants durant la realització de determinats actes institucionals per fomentar la participació en igualtat de condicions. L’acord preveu que aquest servei, que serà gratuït, funcioni “especialment els relatius a Participació. Entre aquests de forma prioritària: els Consells de Barri, els Consells Sectorials i els Pressupostos Participatius”. El text també remarca que “de la mateixa manera que parlem sovint de la necessitat de conciliar la vida personal o familiar amb la laboral, també valdria la pena poder-la conciliar amb la participació en els afers públics”.

Ampliació del catàleg de tràmits de la FUE

El ple ordinari corresponent a setembre ha aprovat una segona moció institucional per tal d’ampliar el catàleg de tràmits de la Finestreta Única Empresarial (FUE). L’acord contempla que la FUE tingui accés a tots els expedients tramitats electrònicament relacionats i impulsats per l’activitat empresarial o econòmica (activitats, obres, llicències, sanitat, planejament, comerç etc.) incorporant l’inici, gestió i seguiment del conjunt de la tramitació”.

Rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils

En aquest ple també s’ha donat compte de la Declaració de la Junta de Portaveus de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. El text dóna el condol i el suport total a les víctimes i ferits dels atemptats i agraeix la “gran tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que, en moments de màxima tensió, van saber complir amb la seva feina amb voluntat de servei”.

Al mateix temps, demana que la policia dels Mossos d’Esquadra s’incorpori, de forma immediata, en les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista, liderades per la Interpol, per assegurar la més eficient coordinació entre totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Aprovades quatre mocions més:

Moció per a l’elaboració d’un pla de mesures contra l’incivisme al Parc del Turó de Can Mates. S’ha aprovat amb els vots a favor de PP, PDeCAT-Demòcrates, Cs i PSC i els vots en contra d’ERC, CUP i ICV-EA.

Moció per facilitar l’accés als actes, resolucions i decrets d’alcaldia en compliment de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. S’ha aprovat per unanimitat.

Moció en motiu del 25è aniversari de l’Operació Garzón contra l’independentisme. S’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC-MES, CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates, ICV-EA i el PSC (en els acords 1, 2 i 7). PP i Cs hi ha votat en contra. El PSC s’ha abstingut en la resta de punts (3, 4, 5 i 6).

Moció per a la supressió del peatge dels Túnels de Vallvidrera C-16/E-9. S’ha aprovat amb els vots a favor del PP, PDeCAT-Demòcrates, Cs i PSC; l’abstenció d’ERC-MES i el vot en contra de la CUP i ICV-EA.

 
Top