Al contingut principal

Detall notícia

  • Pàgina d'inici de la web de l'Associació Catalana de la Síndrome de Rett
  • Vista aèria del punt que connecta l'avinguda de Gràcia amb la carretera de la Rabassada
  • Natació sinconitzada al CAR

25 de abril 2017 Ple municipal

L’Ajuntament mostra el seu suport institucional a les persones afectades amb la síndrome de RETT

Al ple municipal corresponent al mes d’abril s’han aprovat una moció en aquest sentit, juntament amb 11 mocions més.


El ple municipal ordinari celebrat aquesta dilluns ha aprovat tres mocions institucionals. Una d’elles expressa el “ferm rebuig” de l’Ajuntament cap a la mutilació genital femenina i declara el seu compromís a contribuir a eliminar la mutilació genital femenina i a donar el màxim suport a qui la pateix o estigui en risc de patir-la.

L’altra moció contempla que l’Ajuntament doni suport a totes les iniciatives que impulsi l’Associació Catalana de la Síndrome de Rett a la ciutat per tal de donar visibilitat i conscienciar socialment sobre aquesta malaltia. A més, s’acorda incorporar la data del 28 de febrer, Dia mundial de les malalties minoritàries, entre les diades commemoratives del municipi, com a compromís per ajudar a donar visibilitat i conscienciar socialment sobre la realitat inherent a aquestes malalties.

La tercera moció institucional aprovada mostra el suport a la igualtat de drets i a la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial.

El CAR i el finançament de l’Estat

D’altra banda, el ple municipal també ha aprovat una moció –amb els vots a favor de tots els grups excepte C’s i PP, que s’han abstingut- per reclamar solucions davant l’infrafinançament per part de l’estat espanyol davant el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.

El text recorda que “en aquests últims anys el compromís de finançament al 50% amb la Generalitat no s’ha complert. El CAR disposa d’un pressupost d’11,5 milions, dels quals 7,5 es financen a través del Consejo Superior de Deportes (2,5 milions), el Consell Català de l’Esport (5,9 milions) i els altres 3,1 milions procedeixen dels recursos propis”.

Per aquest motiu la moció insta “tots els Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat a presentar i recolzar les esmenes necessàries per tal d’incorporar als Pressupostos Generals de l’Estat les partides necessàries per tal de subsanar l’infrafinançament estatal que arrossega el CAR des del 2011 i garantir-ne el finançament futur del CAR entre el Consejo Superior de Deportes i el Consell Català de l’Esport a parts iguals”.  

Millores a la Rabassada

D’altra banda, el ple municipal també ha aprovat una moció – amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte el PP que ha votat en contra al punt núm. 2– per instar el govern de la Generalitat a prendre les mesures necessàries per millorar la seguretat viària del tram de la carretera BP-1417. Entre d’altres mesures, es proposa la col·locació d’elements de separació de sentits en alguns trams per evitar o dificultar la invasió de la via contraria o, també, prohibir l'avançament entre vehicles de motor en aquesta via.  

Cal recordar que segons l'estudi EuroRAP el tram de la BP-1417 entre Barcelona i Sant Cugat és el que encapçala la relació de carreteres catalanes on l’índex de tenir un accident de trànsit és més elevat.

Altres mocions aprovades

El ple municipal corresponent al mes d’abril també ha aprovat set mocions més:

  • Moció sobre el futur de Promusa: s’ha aprovat amb els vots de tots els grups excepte la CUP i el PP, que s’han abstingut.
  • Moció alternativa sobre la normalització dels termes d’ús del web i de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament de Sant Cugat: s’ha aprovat amb els vots a favor de CDC, PSC i del regidor no adscrit, i el vot en contra de la resta de partits.
  • Moció (amb esmenes) sol·licitant la implantació d’un Sistema Augmentatiu i Alternatiu de Comunicació (SAAC) a través de símbols en Sant Cugat i celebració del Dia mundial per la conscienciació sobre l’autisme>: s’ha aprovat amb els vots a favor de CDC, PSC i PP. La resta de partits hi ha votat en contra.
  • Moció per facilitar el dret al vot als ciutadans europeus en les eleccions municipals i europees: s’ha aprovat per unanimitat.
  • Moció per a facilitar el tràmit per l’adquisició de la nacionalitat espanyola, presentada per la Federació d’Immigrants del Vallès: s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte CUP, C’s i PP que s’han abstingut.
  • Moció per restituir la partida pressupostària destinada a la primera infància: s’ha aprovat per unanimitat (en els punts 2 i 5).
  • Moció per a reclamar l’alliberament immediat de Leopoldo López: s’ha aprovat amb els vots a favor de CDC, C’s, PSC i PP; i el vot en contra de CUP, ERC, ICV-EA i el regidor no adscrit.
Top