Al contingut principal

Detall notícia

  • Reunió de la delegació catalana amb l'alcalde de Mitilene, la capital de Lesbos, a Grècia
  • L'alcaldessa durant la visita a camps de refugiats a Grècia on hi treballen diferents ONG

01 de març 2017 Alcaldia

Mercè Conesa reitera des de Grècia que els municipis “estem preparats per acollir” i lamenta el bloqueig dels estats

L’alcaldessa forma part d’una delegació catalana per conèixer sobre el terreny el treball de les ONG amb les persones refugiades.


L’alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, és a Grècia per conèixer sobre el terreny la situació de les persones refugiades i el treball que fan les ONG amb les quals treballen i col·laboren els municipis. Organitzat pel Fons Català de Cooperació, el viatge compta també amb la presència de les alcaldesses de La Garriga, Meritxell Budó, i de Castelldefels, Candela López.

Després de veure de primera mà la situació, Mercè Conesa ha alertat que “els estats no estan complint amb els compromisos d’acollida, els municipis estem preparats per acollir. El govern de Madrid s’ha de posar les piles, mentre no ho facin els ajuntaments hem d’ajudar a les ONGs que estan sobre el terreny”.

En aquest sentit, Conesa ha explicat que “la situació és molt preocupant”. De visita al camp de Mitilene, la capital de Lesbos, assegura que “dins del drama que pateixen les persones que hi ha, la majoria són famílies amb nens, les condicions són mínimament dignes”. L’alcaldessa de Sant Cugat ha contraposat aquest exemple al d’un altre camp a la mateixa illa, gestionat pels ministeris de l’Interior i de Defensa grecs, i custodiat per l’exèrcit on “les condicions són lamentables, està totalment massificat”.

La delegació s’ha reunit amb l’alcalde de Mitilene, que els ha traslladat la preocupació que pateixen a l’illa per la falta de recursos i la massificació que viuen des de fa mesos. Conesa ha convidat l’alcalde a visitar Sant Cugat per poder traslladar la situació que es viu al país. A banda de Lesbos, la delegació també ha visitat els camps que hi ha a la capital grega, Atenes, i els de Lagdakia i Diabata, a Tessalònica.

Top