Al contingut principal

Lletres

  • Programa Lletres
  • Diada de Sant Jordi a la plaça Octavià
  • Bosc Literari de la Serreta, 11a edició
  • Acte de lliurament del 13è Premi Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater
  • Tuperbook
  • Joan Margarit i Emma Vilarasau, a 'Els meus poetes'
  • Festival de poesia

El programa Lletres inclou tot allò relacionat amb el món de les lletres a Sant Cugat. Comprèn tota l’activitat relacionada amb la literatura i la promoció de la lectura i la creació literària. I també, amb el coneixement i el perfeccionament de la llengua catalana i d'altres llengües que es parlen a la ciutat.

Activitats destacades

Festival Nacional de Poesia. Des de 2001 Sant Cugat compta amb una setmana com a eix central d’activitats diverses entorn de la poesia. L’any 2014, aquesta iniciativa esdevé el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat.

Premi de Poesia a la memòria de Gabriel Ferrater. L’Ajuntament, en col·laboració amb Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, convoca un dels certàmens poètics en llengua catalana més ben dotats econòmicament.

Altres certàmens literaris. Sant Cugat compta amb diversos certàmens literaris, dels diversos gèneres, dirigits a tots els públics: Premi Gabriel Ferrater per a centres de Secundària, Jocs Florals de la Gent Gran...

Diada de Sant Jordi. Cada any, com a la majoria de poblacions de Catalunya, Sant Cugat celebra el 23 d’abril la diada de Sant Jordi. Per tal de facilitar l'organització i la participació de les llibreries de la ciutat, l’Ajuntament ofereix carpes per a les llibreries, activitats d’animació infantil i publicitat de la diada.

Programes de dinamització de la lectura. El servei d’Ensenyament de l’Ajuntament, en ocasions en col·laboració amb Biblioteques de Sant Cugat, porta a terme programes de dinamització de la lectura tenint en compte els diversos gèneres i grups d’edat als quals s’ofereix. Els trobareu al Pla de Dinamització Educativa.

L’hora del conte. Les biblioteques Central Gabriel Ferrater, de Mira-sol Marta Pessarrodona i de Volpelleres Miquel Batllori organitzen lectures de contes per a infants. Les llengües emprades són l’anglès i el català.

Clubs de lectura. Les tres biblioteques organitzen també anualment clubs per tal de fomentar una lectura col·lectiva i en profunditat.  Aquests clubs de lectura solen tenir llista d’espera. Altres entitats de la ciutat també n’ofereixen.

Xerrades a la biblioteca. Periòdicament a les biblioteques es fan trobades amb autors, en col·laboració amb el Teatre-Auditori i entitats. Molts dels espectacles al Teatre-Auditori van acompanyats d’una trobada amb autors o directors que, quan tenen un element literari, es fan a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater sota l’epígraf Parlem de... .

Lectures de textos literaris - Lectures a la fresca. Amics de Pedra i Sang organitza als estius lectures de textos literaris a  places i carrers de la ciutat. És una iniciativa que gaudeix d’un públic assidu. També hi ha altres entitats que organitzen puntualment lectures de textos literaris.

Bosc Literari. L’Associació de Veïns de la Serreta ha creat un itinerari literari al bosc de la Serreta, que es renova cada any amb textos de diversos autors. Els autors i temes que s’han mostrat són les Faules d’Isop, Gabriel Ferrater, Víctor Alexandre, Tomàs Grau, Mercè Rodoreda, contes populars...

Festival Petits!Grans!Llibres!. Punt de trobada anual d’infants, famílies, educadors i professionals que envolten el món dels més petits amb els llibres com a eina de vinculació. El seu organitzador, l’Institut de la Infància, desenvolupa un programa de formació emocional per a professionals, pares i mares, en què el conte és l’eina.

Top