Al contingut principal

Pla de mobilitat

  • Estació de FGC Sant Cugat
  • Parada de bus
  • Executiu en una parada de taxis
  • Carrer Francesc Moragas
  • Exterior de l'Ajuntament

Els Plans de Mobilitat Urbana (PMU) són el document bàsic per a configurar les estratègies de mobilitat sostenible dels municipis de Catalunya tal i com s’estableix a la Llei 9/2003 de la mobilitat, entre d’altres normatives relacionades amb la mobilitat.

El Pla de mobilitat de Sant Cugat representa una oportunitat per reflexionar sobre el model urbà, per a dotar de coherència les diferents polítiques ja empreses per l'Ajuntament i definir les estratègies futures en consonància amb un model de mobilitat sostenible, segura i accessible per a tothom.

Aquest Pla és una eina de planificació de la mobilitat, que s’ha realitzat amb la intervenció de les diferents àrees de l’Ajuntament implicades i amb el consens de la majoria dels grups municipals del consistori, i també ha comptat amb la participació ciutadana a través d’un procés participatiu.

El contingut del Pla consta d’un anàlisi i diagnosi de la mobilitat actual, un pla d’acció per arribar a l’escenari de futur plantejat i un estudi de sostenibilitat ambiental. L’execució del pla d’acció està prevista en dues fases de sis anys cadascuna (2013-2018 i 2019-2024).

El Ple ha aprovat definitivament el PMU de Sant Cugat en sessió celebrada el 19 de maig de 2014.

Top